Dagje uit kerstvakantie
Ontdek bijzondere dieren
Alleen toegang met een kaartje.
koop hier je kaartjes >>

Dagje uit kerstvakantie

Het is vakantie! Tijd voor een dagje uit kerstvakantie. Maar wat ga je doen? Kom gezellig langs bij Zoo Bizar. Hier ontdek je van alles over onze verschillende, kleine (exotische) diersoorten. Lees hier meer.

Dagje uit kerstvakantie Zoo leerzaam

Zoo Bizar is een mini-zoo in Orvelte. Het is creatief opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien wel van Europa. Echt een bezoekje waard tijdens een dagje uit kerstvakantie. Er zijn diverse dieren: van een rode ratelslang tot een kleine egeltenrek. Leer van alles over de dieren en misschien dat je ze wel mag vasthouden of aaien. Hoe spannend is dat?!

Dagje uit kerstvakantie

 

 

Zintuigenpresentatie

Wat weet jij over de dieren? Wat doet een stinkdier als hij zich bedreigd voelt? Kan een vogelspin jou horen? Bij de zintuigenpresentatie leer je van alles over hun leefgewoonten en bizarre eigenschappen die daarbij horen. Heb je altijd al weten weten hoe het voelt als een vogelspin over je hand loopt of hoe de huid van een slang voelt? Tijdens de presentatie wordt dit verteld en mag je het ook ervaren door te voelen. Op deze tijden kun je een zintuigenpresentatie bijwonen.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe

Orvelte

Heb je alles gezien en ervaren bij Zoo Bizar? Dan is de omgeving waar deze mini Zoo is gevestigd ook zeker een bezoekje waard. In Orvelte is nog genoeg te zien en te beleven. Als we het hebben over beleven denk dan aan Het houten pad van het varkentje Theodoor. Hier kun je klimmen en klauteren. Zo loop je hoog tussen de bomen en even later weer laag langs het water. Dus pas op dat je niet nat wordt! Lees hier meer.