Orvelte op zijn best!
Levendig monumenten dorp
Alleen toegang met een kaartje.
koop hier je kaartjes >>

Orvelte

Orvelte is een levendig monumenten dorp en boerenbehuizing waar vandaag de dag verrassende en historische bedrijven gevestigd zijn. Orvelte biedt de bezoekers een leuke combinatie van mooie monumenten met een omgeving die nog vrijwel alle kenmerken vertoont van het oude mooie landschap.

Prachtige natuur

Naast dat er in het dorp Orvelte veel te beleven is kan men er ook genieten van de prachtige natuur. De omgeving toont nog vrijwel alle kenmerken van het oude Drentse landschap. Dankzij de huisweiden en de oude appelgaarden heeft het dorp nog steeds een open landelijk karakter. Dit ‘oude landschap’ wordt versterkt door de essen (bouwlanden in de nabijheid van de dorpskern), die ook al eeuwen onveranderd zijn. In de wijde omgeving leeft een grote verscheidenheid aan vogels, insecten en andere dieren.

Pad van Theodoor

Als je in Orvelte bent met kinderen mag je dit avontuur eigenlijk niet missen. Het houten pad van Theodoor is een leuke klim- en klauterroute voor kinderen door het bos bij Orvelte. Een avontuurlijke speelroute in Orvelte
Het pad is helemaal van hout gemaakt en staat in het teken van het varkentje Theodoor dat liever een wild zwijntje wil zijn. “Het houten pad” is niet alleen een verhaal over een avontuurlijk varkentje, het is ook een verhaal dat jezelf kunt spelen.

Soms is het pad makkelijk begaanbaar, maar vaak moet je ook oppassen.. Je klimt in de holle boom, klautert over het jungle pad en ontdekt het muzikale hout! Het pad is zo’n 300 meter lang en als je het afgelopen hebt kun je via de roze paaltjes de weg terugvinden naar het dorp.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe