Orvelte heeft werkelijk voor elk wat wils!
Alleen toegang met een kaartje.
koop hier je kaartjes >>

Snoep van Toen

Orvelte een karakteristiek monumentendorp

 

Bijna alle prachtige rietgedekte Saksische boerderijen staan op de monumentenlijst. Om dit erfgoed te bewaren zijn bijna alle panden in eigendom en beheer van stichting Het Drentse Landschap. Wandelend over de klinkersstraten en keienweggetjes, kinderkopjes genoemd zie je buiten de monumenten om ook de charmante Anton Piekachtige straatlantaarns, de originele zware houten landhekken en kleine weides tussen alle boerderijen.

Voor wie geïnteresseerd is in vroeger tijden kun je naar de interessante filmvoorstelling met verrassende effecten in de zaal van De Orvelterpoort met aansluitend een kijkje nemen in Het Ottenshoes.
 

Activiteiten in Orvelte

Voor meer informatie en actualiteiten over openingstijden en evenementen neem een kijkje op de website van Orvelte.

Kortom, echt voor elk wat wils en daardoor zeer geschikt als gezins- of familie uitje.

Orvelte

Verschillende winkeltjes

In alle oude karakteristieke panden zitten verschillende ondernemingen en winkeltjes.

Het oude zuivelfabriekje heeft een invulling gekregen van deze tijd, hier zijn zelfgemaakte biologische zuivelproducten te koop. Bij Puur Pannenkoek kun je alles op het gebied van (biologische) pannenkoeken vinden en in De Flintenhof bijzondere stenen en mineralen.

Aanrader is Winkel Toen & Nu, deze winkel verkoopt naast de souvenirs van Orvelte veel nostalgische artikelen uit grootmoeders tijd zoals van het leesplankje, Ot & Sien maar ook retro-artikelen van bijv. Volkswagen. Een uitgebreid assortiment originele kaarten, tuinartikelen, boeken kadootjes en gewoon veel hebbedingen.

Op hetzelfde adres is het kleine museum Vrachtauto’s van Toen & Nu gevestigd. Dit kleine museum heeft een met zorg samengestelde collectie van miniatuur vrachtwagens, van transportbedrijven die niet meer bestaan maar ook vervoer wat natuurlijk niet meer in gebruik is zoals het vervoer van melkbussen.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe

 

Paardentram

Over vervoer gesproken; door Orvelte rijdt ook de paardentram, getrokken door een paar machtige Belgische paarden. Een leuke manier om Orvelte te bekijken.