Dagje uit met peuter
Kom langs bij Zoo Bizar in Orvelte!

Dagje uit met peuter

Dagje uit met peuter? Loop eens rustig door de kleinschalig opgezette dierentuin die Zoo Bizar heet. Hier is het altijd mogelijk dat je zomaar ineens oog in oog staat de vele dieren die er leven. Van ons team is altijd iemand aanwezig die je veel kan vertellen of kan demonstreren. De meeste dieren zijn gehuisvest in een open verblijf, het zijn bijzondere dieren en hebben best bizarre leefgewoontes.

Wil je eens een vogelspin van dichtbij bekijken of misschien wil je hem wel vasthouden. Als je durft kan het allemaal leuk toch? Ga op ontdekkingstocht met je vader, moeder, broer, zus of opa en oma door onze mini dierentuin in Orvelte.

Maak kennis met onze spannende activiteit met peuters

Tijdens het dagje uit met peuter maakt u kennis met onze verschillende (bizarre) dieren. Er lopen heel wat familie’s rond op Zoobizar. De kippenfamilie heeft een hele sjieke naam “Chabo”. Hulk onze kleine dwerguiltje houdt alles goed in de gaten! Terwijl Badman het vleerhondje de wereld “onderste boven”ziet.

In ons midden hebben we een bekende Nederlander lopen Fulcuo, hij is beroemd met zijn WK en EK voorspellingen op RTV Drenthe, misschien heb je hem wel gezien! Fulcuo is onze kogelgordeldier, ze zijn erg zeldzaam er zijn nog maar zes van deze gordeldieren in Nederland.

Benieuwd naar onze dieren? Klik hier.

dagje uit met peuter

Geniet ook van de natuur rondom Orvelte

Naast dat er veel te beleven is, kan men er ook genieten van de prachtige natuur in Orvelte. Niet te missen tijdens deze kinderactiviteit! De omgeving toont nog praktisch alle kenmerken van het oude Drentse landschap. Dankzij de huisweiden en de oude appelgaarden, heeft het dorp nog altijd een open landelijk karakter. Dit ‘oude landschap’ wordt versterkt door de essen (bouwlanden in de nabijheid van de dorpskern), die ook al eeuwen lang onveranderd zijn. In de wijde omgeving leeft een groot assortiment aan vogels, insecten en andere dieren.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe

Trek gekregen?

Heb je trek hebben gekregen van het dagje uit met kind Drenthe? Dan kun je voor een frietje, snack of ranja terecht tegenover Zoo Bizar bij Restaurant de schapendrift.