Kinderactiviteiten Drenthe zomervakantie
Sta oog in oog met de dieren
Alleen toegang met een kaartje.
koop hier je kaartjes >>

Kinderactiviteiten Drenthe zomervakantie

Zoo Bizar is de locatie voor kinderactiviteiten Drenthe zomervakantie. Zoo Bizar is een mini dierentuin in museum dorp Kinderactiviteiten DrentheOrvelte. Deze zoo is de kleinste van Nederland en misschien zelfs wel van Europa! Je staat oog in oog met de dieren die er leven en er is altijd iemand aanwezig om te vertellen over de dieren. Superleuk om in de zomervakantie naartoe te gaan.

Ontmoet onze bijzondere dieren

Door de kleinschalige opzet van Zoo Bizar is het ook mogelijk oog in oog te staan met de vele verschillende dieren die er leven. Zo weet je niet alleen hoe ze er uit zien maar ook hoe ze echt voelen! Het grootste deel van de dieren is gehuisvest in een open verblijf, hierdoor kunnen ze vrij rondlopen en bekeken worden.

Zintuigenpresentatie

Kom een zintuigenpresentatie bijwonen en sta oog in oog met onze dieren. Je luistert niet alleen naar wat wij over de dieren vertellen, maar je mag ze ook aanraken en een slang vasthouden! Is dat niet leuk!  Wil je meer weten over onze zintuigenpresentatie? kijk dan hier.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe

Kinderactiviteiten Drenthe in de omgeving

Zoobizar ligt in het levendige monumentendorp Orvelte. Als je hier met kinderen komt, bezoek dan vooral Het houten pad van Theodoor. Deze klim- en klauterroute is één en al avontuur en plezier in het bos bij Orvelte. Het pad is helemaal gemaakt van hout en volgt het verhaal van het varkentje Theodoor dat liever een wild zwijn wil zijn. Soms is het pad makkelijk begaanbaar, maar vaak ook een uitdaging. Je klimt in de holle boom, klautert over het jungle pad en ontdekt het muzikale hout!

Het pad is geschikt voor de jonge en de oude natuurontdekker. Het pas is ongeveer 300 meter lang en als je het pad helemaal ontdekt hebt dan kun je via de paaltjes de weg terugvinden naar het dorp.

Daarnaast kunnen kinderen spelen met oud-Hollands speelgoed, zoals springtouwen en stelten. Ook zijn er verschillende demonstraties van bijvoorbeeld de kaasmakerij of de klompenmakerij. Ontdek hier de vele gezichten van Orvelte en de vele kinderactiviteiten Drenthe zomervakantie.