Activiteit met vrienden
Kom oog in oog te staan met de bijzondere dieren van Zoo Bizar
Alleen toegang met een kaartje.
koop hier je kaartjes >>

Activiteit met vrienden

Activiteit met vrienden? Op zoek naar een leuke activiteit in Orvelte? Kom langs bij Zoo Bizar in Orvelte en combineer je dagje uit. Bijna alle prachtige rietgedekte Saksische boerderijen staan op de monumentenlijst. Om dit erfgoed te bewaren zijn bijna alle panden in eigendom en beheer van stichting Het Drentse Landschap. Wandelend over de klinkersstraten en keienweggetjes, kinderkopjes genoemd zie je buiten de monumenten om ook de charmante Anton Piekachtige straatlantaarns, de originele zware houten landhekken en kleine weides tussen alle boerderijen.

Voor wie geïnteresseerd is in vroeger tijden kun je naar de interessante filmvoorstelling met verrassende effecten in de zaal van De Orvelterpoort met aansluitend een kijkje nemen in Het Ottenshoes. In de weekenden en schoolvakanties is ook de oude smederij en de klompenmakerij open en wordt hier gedemonstreerd. (Tip; de Orveltervoordeelkaart, zie arrangementen)

Zoo Bizar

Kom meer te weten over onze dieren en hun bizarre leefgewoontes, en deel tijdens jouw ontdekkingstocht in Zoo Bizar mee aan de zintuigenpresentatie. Waar je oog in oog staat met onze bijzondere dieren die rondlopen op ons park. Zo kom je erachter of de stekels van de hagedis werkelijk zo lang zijn, en waar de naakte rat vandaan komt!

Bijzondere dieren in Zoo Bizar

Wist je dat er enkele dierenparken in Nederland kogelgordeldieren hebben? Zeer zeldzaam dus! Je moet er echter wel snel bij wezen want het kogelgordeldiertje “Fuleco” rolt zich zo weer op…

Daarnaast zie je ons vleerhondje genaamd “Badman”, die de wereld “op zijn kop” ziet.

Je komt tijdens het bezoek op Zoo Bizar ook langs de bruin behaarde gordeldierenfamilie. Zo zie je de Bruin behaarde gordeldieren regelmatig op avontuur gaan in Zoo Bizar. Terwijl de muizen juist bij huis blijven en zorgen voor het kroost.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe

Bizar leuke uitjes!

Zoo Bizar is het leukste dagje uit met de familie, school en vriendjes! Wij organiseren ook jouw familiedagschoolreisje en kinderfeestje! In overleg zorgen wij voor een passend programma! Informeer naar de mogelijkheden. Bel naar ons en krijg direct een passend antwoord op al je vragen. Telnr.: 0593 322400. Kies voor een zintuigenpresentatie, en kom langs alle bijzondere dieren die in onze Zoo verblijven! Een goede combinatie is met de kinderen naar het “Houten pad van Theodoor”, ook in Orvelte, te gaan. Dit is een vrij toegankelijk klim- en klauterpad van Staatsbosbeheer. De kinderen kunnen dan lekker hun energie even kwijt.