Zoveel te doen in Orvelte
Neem zelf een kijkje !
Alleen toegang met een kaartje.
koop hier je kaartjes >>

Dagje uit Drenthe vandaag

Een dagje uit Drenthe vandaag? Drenthe heeft veel te bieden qua natuur en bezienswaardigheden. Een dorp wat u zeker niet mag missen tijdens een dagje uit in Drenthe is Orvelte, vlakbij Westerbork. Naast het monumentendorp vind je er het Pad van Theodoor en natuurlijk Zoo Bizar!

Dagje uit Drenthe vandaag met dieren!Dagje uit Drenthe vandaag

Door de kleine opzet is het altijd mogelijk oog in oog te staan met de dieren die er leven. Veel dieren zijn gehuisvest in een open verblijf. Er is altijd iemand van ons aanwezig die veel kan vertellen over de bijzondere dieren en hun bizarre leefgewoontes. Wil je weten wanneer wij open zijn? Kijk dan op: openingstijden

Sta oog in oog met onze vogelspin

Zo kun je onze vogelspin van dichtbij bekijken en als je durft misschien wel vasthouden. Niets is leuker dan dat toch? Samen met je vader, moeder, broer, zus of opa en oma op ontdekkingstocht door onze mini dierentuin in Orvelte.

 

Natuur in en om Orvelte

Naast dat er in het dorp Orvelte veel te beleven is kan men er ook genieten van de prachtige natuur. Niet te missen tijdens het dagje uit Drenthe vandaag! De omgeving toont nog vrijwel alle kenmerken van het oude Drentse landschap. Dankzij de huisweiden en de oude appelgaarden heeft het dorp nog steeds een open landelijk karakter. Dit ‘oude landschap’ wordt versterkt door de essen (bouwlanden in de nabijheid van de dorpskern), die ook al eeuwen onveranderd zijn. In de wijde omgeving leeft een grote verscheidenheid aan vogels, insekten en andere dieren.

 

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe