Dagje uit kinderen

Dagje uit kinderen

Wil jij er eens lekker een dagje uit kinderen? Kom dan naar Zoo Bizar in Orvelte! Het pad van Theodor en Zoo Bizar zijn zeker de moeite waard om als je Drenthe bent te bezoeken. Daarnaast heeft Drenthe ook veel te bieden qua natuur en bezienswaardigheden. Orvelte is zeker een dorp dat je niet mag missen als je een dagje uit bent met je kind.

Dagje uit kinderen?

Loop eens rustig door de kleinschalig opgezette dierentuin die Zoo Bizar heet. Hier is het altijd mogelijk dat je zomaar ineens oog in oog staat de vele dieren die er leven. Er is altijd een dierverzorger aanwezig om jullie alles te vertellen over onze dieren. De meeste dieren zijn gehuisvest in een open verblijf, het zijn bijzondere dieren en hebben best bizarre leefgewoontes.

Wil je eens een vogelspin van dichtbij bekijken of misschien wil je hem wel vasthouden. Als je durft kan het allemaal leuk toch? Ga op ontdekkingstocht met je vader, moeder, broer, zus of opa en oma door onze mini dierentuin in Orvelte en vergeet niet om de zintuigenpresentatie bij te wonen.

Natuur in en om Orvelte

Naast dat er in het dorp Orvelte veel te beleven is kan men er ook genieten van de prachtige natuur. Niet te missen tijdens het dagje uit Drenthe vandaag! De omgeving toont nog vrijwel alle kenmerken van het oude Drentse landschap. Dankzij de huisweiden en de oude appelgaarden heeft het dorp nog steeds een open landelijk karakter. Dit ‘oude landschap’ wordt versterkt door de essen (bouwlanden in de nabijheid van de dorpskern), die ook al eeuwen onveranderd zijn. In de wijde omgeving leeft een grote verscheidenheid aan vogels, insecten en andere dieren.