Dagje uit met ouderen
De mini-zoo is voor jong en oud
Alleen toegang met een kaartje.
koop hier je kaartjes >>

Dagje uit met ouderen

Wil je een dagje uit met ouderen? Dan is Zoo Bizar ook zeker de geschikte plek om heen te gaan. De mini-zoo is voor jong en oud. Hier ontdek je van alles over onze verschillende, kleine (exotische) diersoorten. Lees hier meer.

Ontdek Zoo Bizar

Zoo Bizar is een mini-zoo in Orvelte. De zoo is creatief opgezet op de deel van een oude boerderij. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien wel van Europa. De mini-zoo is een bezoekje waard tijdens een dagje uit met ouderen. Er zijn veel verschillende dieren en er is altijd een dierverzorger aanwezig die iets kan vertellen of demonstreren over de dieren. Zo is een bezoekje aan Zoo Bizar ook nog eens leerzaam.

Dagje uit met ouderen

Zintuigenpresentatie tijdens een dagje uit met ouderen

Tijdens het bezoek aan de mini-zoo kun je een zintuigenpresentatie bijwonen. Tijdens deze presentatie wordt van alles verteld over de dieren en de bizarre eigenschappen die bij hun leefgewoonten horen. Heb je je altijd al afgevraagd hoe de huid van een slang voelt of hoe het voelt als een vogelspin over je hand loopt? Tijdens de presentatie mag je dit ervaren en voelen.  Wil je weten wanneer wij over de dieren vertellen, kijk dan hier.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe

Lekker eten in Orvelte

Heb je alles gezien en ervaren bij Zoo Bizar? Ga dan lekker wat eten bij het originele en authentieke Dorpscafé Warmolts kun je kiezen voor Drentse specialiteiten. Zoals een warme wafel, een boerenpannenkoek, Orvelter koffie of een lekker Drents kruidenbittertje. Bij Het Restaurant De Schapendrift kun je binnen genieten van de rustieke sfeer en natuurlijk de heerlijke streekgerechten. Het bijzonder lunchcafe De Schenkerij is ook zeker een bezoekje waard met lekkere (warme) appeltaart met slagroom of de echte Drentse koek uit eigen bakkerij op het menu.