Familie uitjes Drenthe
Gezellig een dagje weg in Drenthe!

Familie uitjes Drenthe

Familie uitjes Drenthe | Zoo Bizar is een mini-zoo, creatief opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa! Op orginele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen. Een leuk uitje voor de hele familie!

Familie uitje in Drenthe met dieren

Door de kleine opzet is het altijd mogelijk oog in oog te staan met de dieren die er leven. Veel dieren zijn gehuisvest in een open verblijf. Er is altijd iemand van ons aanwezig die veel kan vertellen en demonstreren over de bijzondere dieren en hun bizarre leefgewoontes.

Zo kun je onze vogelspin van dichtbij bekijken en als je durft misschien wel vasthouden. Niets is leuker dan dat toch? Samen met je vader, moeder, broer, zus of opa en oma op ontdekkingstocht door onze mini dierentuin in Orvelte.

Museumdorp Orvelte is ideaal voor familie uitjes

Naast Zoo Bizar is er in het dorp Orvelte genoeg te beleven en te zien. Orvelte is een levendig monumentendorp; historische boerenbehuizingen waarin vandaag de dag verrassende en soms historische bedrijfjes gevestigd zijn. Orvelte biedt de bezoekers de unieke combinatie van een monumentaal dorp met een omgeving die nog vrijwel alle kenmerken vertoont van het oude landschap.

Naast dat er in het dorp Orvelte veel te beleven is kan men er ook genieten van de prachtige natuur. De omgeving toont nog vrijwel alle kenmerken van het oude Drentse landschap. In de wijde omgeving leeft een grote verscheidenheid aan vogels, insecten en andere dieren.

 

Pad van Theodoor

Als je in Orvelte bent met kinderen mag je dit avontuur niet missen. Het houten pad van Theodoor is een leuke klim- en klauterroute voor kinderen door het bos bij Orvelte.

Mocht je na dit familie uitje Drenthe nog zin hebben in een frietje, snack of ranja. Dan kun je terecht tegenover Zoo Bizar bij Restaurant de schapendrift.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe