Familie uitjes Drenthe

Familie uitjes Drenthe

Familie uitjes Drenthe | Zoo Bizar is een mini-zoo, creatief opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa! Op orginele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen. Een leuk uitje voor de hele familie!

Familie uitje in Drenthe met dieren

Door de kleine opzet is het altijd mogelijk oog in oog te staan met de dieren die er leven. Veel dieren zijn gehuisvest in een open verblijf. Bij de vertelling wordt er niet alleen verteld over de dierenĀ  je mag de dieren ook aaien en als je durft een slang vasthouden.

Zo kun je onze vogelspin van dichtbij bekijken en als je durft misschien wel vasthouden. Niets is leuker dan dat toch? Samen met je vader, moeder, broer, zus of opa en oma op ontdekkingstocht door onze mini dierentuin in Orvelte.

Museumdorp Orvelte is ideaal voor familie uitjes

Naast Zoo Bizar is er in het dorp Orvelte genoeg te beleven en te zien. Orvelte is een levendig monumentendorp; historische boerenbehuizingen waarin vandaag de dag verrassende en soms historische bedrijfjes gevestigd zijn. Orvelte biedt de bezoekers de unieke combinatie van een monumentaal dorp met een omgeving die nog vrijwel alle kenmerken vertoont van het oude landschap.

Naast dat er in het dorp Orvelte veel te beleven is kan men er ook genieten van de prachtige natuur. De omgeving toont nog vrijwel alle kenmerken van het oude Drentse landschap. In de wijde omgeving leeft een grote verscheidenheid aan vogels, insecten en andere dieren.