Op stap met gezin

Op stap met gezin

Op stap met gezin? Een leuk en leerzaam uitje met kinderendaar staat een bezoek aan Zoo Bizar zeker garant voor! We kunnen veel vertellen over onze bijzondere dieren. Tijdens deze activiteit met kinderen leren en ervaren ze waarom reptielen bijvoorbeeld koudbloedig worden genoemd.

En ze merken hoe de schubben van een slang voelen. Is dat nu glibberig of glad? Ook bouw je echt een band op met het dier die jij aait of in je handen hebt. Wanneer je één van onze mooie en bijzondere dieren vasthoudt kun je je eigen angsten overwinnen.

Op stap met gezin

Zoo Bizar, ideaal om op stap met gezin te gaan

Zoo Bizar is een mini-zoo, creatief opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa! Op originele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen.

Door de kleine opzet is het altijd mogelijk oog in oog te staan met de dieren die er leven. Veel dieren zijn gehuisvest in open verblijven. Er is altijd iemand van ons aanwezig die veel kan vertellen en demonstreren over de bijzondere dieren en hun bizarre leefgewoontes.

Maak kennis met onze bizarre dieren

Op Zoo Bizar lopen heel wat bizarre families rond. Zoals de Bruin behaarde gordeldieren die graag een rondje hardlopen. Terwijl Badman het vleerhondje de wereld “onderste boven”ziet.

In ons midden hebben we een bekende Nederlander lopen Fuleco, hij is beroemd met zijn WK en EK voorspellingen op RTV Drenthe, misschien heb je hem wel gezien! Fuleco is onze kogelgordeldier, ze zijn erg zeldzaam er zijn nog maar een handjevol van in Nederlandse dierenparken.