Op stap met kinderen
Kom naar Zoo Bizar en ontdek de wereld van bijzondere dieren
Alleen toegang met een kaartje.
koop hier je kaartjes >>

Op stap met kinderen

Dagje weg met kinderen? Een leuk en leerzaam uitje met kinderendaar staat een bezoek aan Zoo Bizar zeker garant voor! We kunnen veel vertellen over onze bijzondere dieren. Tijdens deze activiteit met kinderen leren en ervaren ze waarom reptielen bijvoorbeeld koudbloedig worden genoemd.

En ze merken hoe de schubben van een slang voelen. Is dat nu glibberig of glad? Ook bouw je echt een band op met het dier die jij aait of dan in je handen hebt. Wanneer je één van onze mooie en bijzondere dieren vasthoudt kun je je eigen angsten overwinnen.

Maak kennis met onze bizarre dieren

Op Zoo Bizar lopen heel wat bizarre families rond. Zoals de bruinbehaarde gordeldieren die graag een rondje hardlopen. Terwijl Badman het vleerhondje de wereld “onderste boven”ziet.

In ons midden hebben we een bekende Nederlander lopen Fuleco, hij is beroemd met zijn WK en EK voorspellingen op RTV Drenthe, misschien heb je hem wel gezien! Fuleco is onze kogelgordeldier, ze zijn erg zeldzaam er zijn nog maar een handjevol van in Nederlandse dierenparken.

Zintuigenpresentatie

Bekijk al onze dieren hier.

Natuur in en om Orvelte

Naast dat er in het dorp Orvelte veel te beleven is kan men er ook genieten van de prachtige natuur. Niet te missen tijdens het dagje uit Drenthe vandaag! De omgeving toont nog vrijwel alle kenmerken van het oude Drentse landschap. Dankzij de huisweiden en de oude appelgaarden heeft het dorp nog steeds een open landelijk karakter. Dit ‘oude landschap’ wordt versterkt door de essen (bouwlanden in de nabijheid van de dorpskern), die ook al eeuwen onveranderd zijn. In de wijde omgeving leeft een grote verscheidenheid aan vogels, insecten en andere dieren.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe