Uitje met kids?
Ontmoet de leukste dieren.

Uitje met kids

Bent u op zoek naar een leuk uitje met kids? Kom dan naar Zoo Bizar in Orvelte.

Uitje met de kids en dieren

uitje met kids

Door de kleinschalige opzet van Zoo Bizar is het altijd mogelijk oog in oog te staan met de vele dieren die er rondlopen. Het grootste deel van de dieren zijn gehuisvest in een open verblijf. Er is altijd iemand van ons team ter plekke die veel kan vertellen en demonstreren over de bijzondere dieren en hun bizarre leefgewoontes.

Zo kun je onze vogelspin van dichtbij bekijken en als je durft hem misschien wel vast te houden. Niets is leuker dan dat toch? Samen met je vader, moeder, broer, zus of opa en oma op ontdekkingsreis door onze mini dierentuin in Orvelte.

 

 

Maak kennis met verschillende dieren

Er lopen veel verschillende familie’s rond op Zoo Bizar. De kippenfamilie heeft een hele sjieke naam, “Chabo”. Hulk, onze kleine dwerguiltje, houdt alles met zijn grote ogen goed in de gaten! Terwijl Badman het vleerhondje de wereld compleet “onderste boven” ziet.

In onze mini dierentuin hebben we een bekende Nederlander rondlopen, Fulcuo, hij is beroemd met zijn WK en EK voorspellingen op RTV Drenthe. Misschien heb jij hem wel gezien! Fulcuo is onze kogelgordeldier, ze zijn heel zeldzaam, er zijn nog maar zes van deze gordeldieren in Nederland.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe

Geniet ook van de natuur rondom Orvelte

Naast dat er veel te beleven is, kan men er ook genieten van de prachtige natuur in Orvelte. Niet te missen tijdens deze kinderactiviteit! De omgeving toont nog praktisch alle kenmerken van het oude Drentse landschap. Dankzij de huisweiden en de oude appelgaarden, heeft het dorp nog altijd een open landelijk karakter. Dit ‘oude landschap’ wordt versterkt door de essen (bouwlanden in de nabijheid van de dorpskern), die ook al eeuwen lang onveranderd zijn. In de wijde omgeving leeft een groot assortiment aan vogels, insecten en andere dieren.