Wat te doen in de kerstvakantie?
Bezoek onze bijzondere kleine dieren bij ZooBizar!
Alleen toegang met een kaartje.
koop hier je kaartjes >>

Wat te doen in de kerstvakantie?

Wat te doen in de kerstvakantie? Ben jij ook helemaal klaar met die dierenfilmpjes? En kom je ze veel liever zelf bewonderen in onze mooie dierentuin vol bijzondere en grappige kleine beesten!? Ik wist het wel.. Beleef samen met je familie of vrienden de geluiden en bewegingen van een van onze reptielen de baardagaam. Geen idee wat dit voor dier is? Ik help je even op weg!

De baardagaam is een hagedis die bovendien redelijk tam kan worden. De dieren komen van oorsprong uit Australië. Best bijzonder dus dat wij ze in onze dierentuin hebben! Ze zijn niet agressief van karakter en kunnen tussen de 11 en 15 jaar oud worden.

Ontmoet onze dieren

Interesseert onze baardagaam jou niet? En kom je liever een kijkje nemen bij Rode rattenslangen? Als je rattenslang van dichtbij bekijkt zie je dat ze helemaal glad is en niet glibberig. Nog meer weten over de dieren? Kijk op onze dieren.

Wat te doen in de kerstvakantie?

Gezellig tijdens de kerstvakantie een dagje weg?

Wat te doen in de kerstvakantie? Ik weet het wel! Fuleco en zijn o zo kleine vriendje Takkie zitten op je te wachten! Hou je meer van kleine dieren dan van grote? Dan is dit een geweldige plek voor jou! Onze dieren Roos, Takkie en Brechje zitten voor je klaar. Ze laten zien wat ze doen overdag, wat ze eten en wat hun andere bijzondere gewoontes zijn! Ontdek of onze vogelspin Brechje jou kan horen en waarmee jaagt de rode rattenslang op zijn prooi? Ontdek het tijdens de kerstvakantie bij Zoo Bizar in Orvelte.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe

Natuur in en om Orvelte

Naast dat er in het dorp Orvelte veel te beleven is kan men er ook genieten van de prachtige natuur. Niet te missen tijdens het dagje uit! De omgeving toont nog vrijwel alle kenmerken van het oude Drentse landschap. Vraag je dus niet langer af: wat te doen in de Kerstvakantie? 

Dankzij de huisweiden en de oude appelgaarden heeft het dorp nog steeds een open landelijk karakter. Dit ‘oude landschap’ wordt versterkt door de essen (bouwlanden in de nabijheid van de dorpskern), die ook al eeuwen onveranderd zijn. In de wijde omgeving leeft een grote verscheidenheid aan vogels, insekten en andere dieren.