Klassenuitje

Klassenuitje

Een klassenuitje daar staat een bezoek aan Zoo Bizar zeker garant voor. Onze bijzonder dieren waar we heel veel vertellen, zijn hanteerbaar daardoor kunnen de kinderen deze dieren aanraken. Op die manier leren en ervaren ze waarom reptielen bijvoorbeeld koudbloedig worden genoemd. En ze merken hoe de schubben van een slang voelen. Is dat nu glibberig of glad?

Voor iedere leeftijd een klassenuitje in Drenthe

Stinkdieren, egels en gordeldieren kennen ook de kleine kinderen. Het spreekt voor zich dat we de presentatie van de dieren zoveel mogelijk aan passen aan de leeftijd van de kinderen.

klassenuitje

Geniet ook van de natuur rondom Orvelte

Het schoolreisje in Drenthe is prima te combineren met een wandeling door de prachtige natuur. De omgeving toont nog vrijwel alle kenmerken van het oude Drentse landschap. Dankzij de huisweiden en de oude appelgaarden heeft het dorp nog steeds een open landelijk karakter. Dit ‘oude landschap’ wordt versterkt door de essen (bouwlanden in de nabijheid van de dorpskern), die ook al eeuwen onveranderd zijn. In de wijde omgeving leeft een grote verscheidenheid aan vogels, insecten en andere dieren.

Vele diersoorten

De diversiteit aan dieren is enorm zo lopen er veel familie’s rond in Zoobizar. Zo zie je onze gordeldieren regelmatig een marathon rondje rennen. En onze Badman een vleerhondje alles “onderste boven” bekijkt.

We laten de kinderen kennismaken met een bekende Nederlander. Hij heet Fulcuo, beter bekend om zijn WK en EK voorspellingen op RTV Drenthe. Wie weet ken je hem nog wel? Fuleco is onze kogelgordeldier, deze zijn erg zeldzaam zo zijn er nog maar zes van deze gordeldieren in Nederland.