Spannend en leerzaam schoolreisje
Kom alles te weten over onze bijzondere dieren!
Alleen toegang met een kaartje.
koop hier je kaartjes >>

Schoolreisje

Schoolreisje of op schoolkamp in de omgeving? Voor een spannend en leerzaam schoolreisje ga je naar ZooBizar Orvelte! De diverse dieren waar we over vertellen zijn hanteerbaar zodat de kinderen de dieren aan kunnen raken. Zo ervaren zij waarom reptielen bijvoorbeeld koudbloedig worden genoemd en hoe de schubben van een slang voelen. Voelt dit glibberig of juist glad?

Schoolreisje

Kosten €3,20 per kind

Per 10 kinderen 1 begeleid(st)er gratis. U kunt pinnen of contant betalen. Deze speciale prijs is voor een bezoek tijdens schooltijden, niet voor de woensdagmiddag, vakanties of het weekend. *Bij schoolreizen kunnen geen vrijkaartjes, kortingsbonnen of andere acties ingewisseld worden.

Als je in Orvelte bent met kinderen mag je dit avontuur eigenlijk niet missen. Het houten pad van Theodoor is een leuke klim- en klauterroute voor kinderen door het bos bij Orvelte.

Een avontuurlijke speelroute in Orvelte

Het pad is helemaal van hout gemaakt en staat in het teken van het varkentje Theodoor dat liever een wild zwijntje wil zijn. “Het houten pad” is niet alleen een verhaal over een avontuurlijk varkentje, het is ook een verhaal dat jezelf kunt spelen.

Soms is het pad makkelijk begaanbaar, maar vaak moet je ook oppassen.. Je klimt in de holle boom, klautert over het jungle pad en ontdekt het muzikale hout! Het pad is zo’n 300 meter lang en als je het afgelopen hebt kun je via de roze paaltjes de weg terugvinden naar het dorp.

Het boekje is bij Zoo Bizar te koop.

Schoolreisjes voor iedere leeftijd

Stinkdieren, tenreks en gordeldieren kennen ook de kleine kinderen. Het spreekt voor zich dat we het verhaal van de dieren zoveel mogelijk aan passen aan de leeftijd van de kinderen. Na ongeveer 30 minuten luisteren en de dieren van zo dichtbij bekijken is de spanningsboog er meestal wel af. Het is natuurlijk ook best wel spannend!

Klasse-uitje

Een klasse-uitje | Zoo Bizar is heel geschikt om te bezoeken met de klas wanneer de de school een themaweek heeft omtrent dier en natuur. In overleg kunnen we een passend lesje geven bij ons, aansluitend op het thema. Bijvoorbeeld Habitats of Camouflage. Kosten; 2,75 per kind. Begeleiding gratis.

ANWB Leukste uitje van Drenthe

AD Beste uitje Drenthe

Zoo Bizar op locatie; een Bizar Lesje

Soms is het voor de school praktischer wanneer we met de dieren naar de school toekomen. Het thema over dieren gaat dan voor de kinderen echt leven! In overleg natuurlijk met de onderwijzer kunnen we met onze dieren een mooie aanvulling geven op de theorie die in de klassen worden behandeld. Dit is mogelijk in de winterperiode van november t/m maart op de maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. We vragen hier een vergoeding voor van € 150,- voor een dagdeel. Hierin kunnen we ongeveer 3 klassen bezoeken. Een hele dag vinden de dieren niet prettig en is daarom niet mogelijk.

We bezoeken scholen in een straal van ongeveer 30 km.